Exempel på hur det kan se ut hos oss:

Få rätt verktyg för att driva effektiva möten och workshops tillsammans med din organisation

...eller såhär:

Skapa medarbetarengagemang genom övningar som bygger kultur och samhörighet trots fysisk distans

Bild till artikeln

Ge dina medarbetare rätt stöd och skapa ökat medarbetarengagemang både under och efter Coronaperioden

Om Digitala Möten

I en speciell tid då många medarbetare (kanske till och med hela eller stora delar av organisationen) behöver arbeta hemifrån har det aldrig varit så viktigt att bibehålla medarbetarengagemang, kultur och effektivitet. Sanningen är den att era medarbetare nu mer aktivt kommer att söka digitala sociala sammanhang med sina kollegor, som en följd av att de inte kan vara på kontoret i samma utsträckning (se denna artikel: Remote Employees Care About Employee Engagement Too).

Vad som inte får hända under denna period är att man tappar den gemenskap som utgör ert företag, er kultur och ert arbetsgivarvarumärke. Vid distansarbete finns det till och med goda möjligheter att öka medarbetarengagemanget och produktiviteten i organisationen (se detta TED Talk) om man gör det på rätt sätt  ett arbetssätt för både nutid och framtid.

Som en helt molnbaserad organisation har Oddwork under många år utvecklat egna mötes-, presentations- och workshopstrukturer online (våra kandidater och partners är baserade över hela Sverige och världen). Som en aktiv följd av coronasituationen har vi utvecklat tjänsten Digitala Möten.

Vi finns här för att hjälpa er med vårt fulla engagemang och erfarenheter under mantrat ”Keep Calm and Culture On”. 

Läs mer nedan.

Snabbt och effektivt med fortsatt stark kultur

Så skapas engagerande digitala möten tillsammans

Utifrån era specifika förutsättningar hjälper vi er er att så fort som möjligt (uppskattningsvis på 2-3 dagar) komma på fötter som en digital organisation med bibehållet eller förstärkt medarbetarengagemang. Detta görs genom ett urval av möjligheter. Exemplevis:

– Välja rätt digitala mötes- och presentationstjänster för era medarbetare, sammanhang och organisation (från två upp till 10 000 medarbetare)

– Träna era medarbetare och ledare i användandet av digitala verktyg tillsammans med effektiv och engagerande gruppmötesteknik online

– Sätta upp digitala mötesstrukturer för era ledare och medarbetare (ex. större digitala rum där hela eller stora delar av företaget kan samlas för måndagsmöten/presentationer/webinars och mindre rum för individuella team- och ledningsmöten)

– Skapa egenbrandade digitala rum så att era medarbetare känner att de fortfarande kommer hem till ert kontor online. Se exempel här.

Bild till artikeln

– Inspelning av möten och webinars (ex. VD eller HR-chef presenterar) som kan delas med hela eller övriga relevanta delar av organisationen

– Delande och utveckling av kreativa gruppövningar att genomföra tillsammans online för att skapa ökat medarbetarengagemang, skratt och fortsatt stark kulturell samhörighet trots fysisk distans

– Digitala medarbetarundersökningar via SurveyMonkey efter digitala måndagsmöten och presentationer för att ständigt lära sig vilka format och verktyg som passar bäst för era medarbetare och team

Såhär fungerar det...steg 1/3

Vi bokar upp ett gemensamt möte (kostnadsfritt online)

Tillsammans bokar vi upp ett kostnadsfritt möte online där ert team på Oddwork, bestående av Employer Brand Advisors och Digitala Specialister, deltar. Vi diskuterar igenom era specifika förutsättningar, potentiella utmaningar och ambitioner framåt. Ert team på Oddwork tar utifrån detta fram ett kostnadsfritt förslag på aktivering anpassat för just ert företag.

Klicka på pilen till höger för att komma vidare. 

Steg 2/3

Förslag presenteras

Förslaget presenteras för er utifrån de förutsättningar ni har beskrivit i vårt gemensamma möte. Förslaget kommer att vara strukturerat för att vara så effektivt som möjligt att ta action på, så att ni ska kunna vara igång inom 2-3 dagar. Ni tar ställning till förslaget och avgör vilka delar ni önskar genomföra själva och vilka delar ni känner att ni behöver hjälp med.

Steg 3/3

Förslag genomförs! Ni är online!

Oddwork har möjlighet att implementera och kommunicera hela genomförandet till era medarbetare och organisation, alternativt om ni önskar göra det själva (där ni har möjlighet att nyttja våra kommunikationsmallar). Så snart ni har bestämt er för vad som önskar genomföras aktiveras förslaget och er organisation är onlinebaserad och igång inom ett par dagar.

Vi finns här för er

Ta kontakt så diskuterar vi era förutsättningar

Kontakta oss så ser vi fram emot att diskutera hur vi kan stötta era medarbetare genom att skapa engagerande onlinemöten både under och efter coronaperioden.

Kontakta mig!

Vänligen fyll i dina uppgifter så tar vi kontakt inom 24 h.

Stäng
Stäng